latinica  ћирилица
28/10/2014 |  19:50 | Аутор: Агенције

Путин: Безбједност СП мора бити ефикасна, не наметљива

Безбједност на Свјетском првенству у Русији 2018. године мора да буде ефикасна, али не и наметљива, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин - Фото: daily mail
Владимир ПутинФото: daily mail

"Наглашавам да безбједносне мјере морају бити ефикасне, али не наметљиве и сувишне и не смију да стварају нелагодност спортистима и навијачима", рекао је Путин послије састанка са предсједником Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) Сепом Блатером.

Безбједносна питања организације Свјетског првенства постављају се због могућих терористичких напада побуњеника из руског сјеверног Кавказа, а могући су и инциденти повезани са кризом у Украјини.

Руски министар спорта Виталиј Мутко рекао је да ће Путин почетком сљедеће године потписати коначан безбједносни план организације Свјетског првенства 2018. године.

На Зимским олимпијским играма у Сочију безбједност је била чврста, а Путин је то такмичење навео као главни примјер за припрему Мундијала.

Водећи се тим искуством, све припреме Свјетског првенства биће завршене на вријеме и према највишим стандарима, додао је Путин.

Он је упозорио репрезентацију Русије да њен наступ на том такмичењу мора бити бољи од оног у Бразилу. Русија је у групној фази завршила такмичење на Мундијалу у Бразилу, а у посљедњих седам такмичарских утакмица забиљежила је једну побједу.