latinica  ћирилица
28/10/2014 |  21:23 | Аутор: Агенције

Реал ће играти на "Абу Даби Бернабеу"

Шпански фудбалски великан Реал Мадрид потписао је дугорочни стратешки споразум са нафтном компанијом ИПИЦ из Абу Дабија, који, између осталог, укључује и реконструкцију његовог чувеног стадиона "Сантјаго Бернабеу".

"Овим комерцијалним договором Реал ће остварити један од великих изазова и претворити стадион 'Сантјаго Бернабеу' у најбољи спортски објекат на свијету", наводи се на сајту "краљевског клуба" из Мадрида.

Поред реконструкције стадиона, уносним споразумом предвиђено је ширење Реалове фудбалске школе по свијету и стварање нове дигиталне медијске платформе.

Шпански медији тврде да је компанија са Блиског Истока за 500 милиона евра купила право на промену имена стадиона и да ће се он убуцуће звати "Абу Даби Бернабеу", а да је уговор потписан на 20 година, преноси сајт АБЦ.

"Овај стадион је власник 10 титула првака Европе. Реал Мадрид уз подршку оданих чланова и присталица никада не одустаје, као што смо учили од Бернабеуа и Ди Стефана. Титуле и побједе увијек су полазна тачка. Ако смо били најбољи у 20. вијеку нека буде обавеза да будемо најбољи и у 21, тако да је овај споразум са ИПИЦ стратешки", рекао је предсједник Реала Флорентино Перез.

Радови предвиђају изградњу покретног крова, великог шопинг центра, хотела и низа других садржаја, а требало би да буду завршени до 2017. године.