latinica  ћирилица
28/10/2014 |  21:40 | Аутор: Агенције

Вучић: Постаћемо водећа економска снага у региону

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да вјерује да ће Србија направити најбоље могуће резултате и врло брзо постати водећа економска снага у региону.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Ја сам, рекао бих, први пут пун самопоуздања и вјере у Србију. Вјерујем да ћемо направити најбоље могуће резултати и да ћемо врло брзо постати водећа економска снага у нашем региону", рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Напомињући да су га саговорници у Лондону питали да ли је Србија користила њихове савјете и да ли су слушали оно што су они говорили па потом урадили, Вучић је истакао да Србија не може на исти начин да се понаша и да није за поређење, али да су предузете најхрабрије мјере до сада од свих јужноевропских земаља.

Подсјећајући да је Велика Британија отпустила 400.000 људи у јавном сектору, али да данас имају два милиона више запослених у приватном сектору, те највећи привредни раст у Европи и најнижу незапосленост у историји, Вучић је истакао да очекује резултате и да ће резултата и бити.

Он је рекао да је потребно привући инвеститоре, додајући да је у Лондону разговарао са великим бројем британских, али и глобалних инвеститора који имају сједиште у Лондону о условима за њихов долазак.

Вучић је, након што је разговарао са предсједником компаније "Есмарк" Џимом Бушаром, рекао да вјерује да је договор о "Железари Смедерево" веома близу.

Он је истакао да ће јавни позив бити објављен за седам-осам дана, а тендер за 35 до 40 дана.

Према његовој оцјени, разговор са Бушаром је за Србију најважнији састанак, иако је у Лондону разговарао и са Тонијем Блером, Вилијамом Хејгом, Филипом Хамондом, Борисом Џонсоном.

Премијер Србије нагласио је да ће по повратку у Београд вијест пренијети представницима синдиката.

Вучић је подсјетио да "Железара" данас производи 380.000 тона челика, те истакао да ће производити 2,2 милиона тона.