latinica  ћирилица
30/10/2014 |  08:48 | Аутор: СРНА

Подгорица: Металним шипкама на директора банке

Двојица непознатих нападача претукла су металним шипкама извршног директора НЛБ Монтенегробанке Словенца Роберта Клајндинста у центру Подгорице.

Извршном директору Банке у нападу, који се догодио јуче око 17.00 часова, повријеђена је лијева рука, због чега је синоћ сатима био у ортопедској амбуланти Ургентног блока Клиничког центра /КЦ/.

"Клајндинст је нападнут на паркингу преко пута Банке", рекао је синоћ подгоричким "Вијестима" други извршни директор НЛБ банке Дино Реџепагић.

Роберт Клајндинст нападнут је у мрачном дијелу у углу паркинга, када је након завршеног радног дана кренуо до паркираног џипа "хјундаи".

Он је инспекторима успио да каже да су металним шипкама на њега насрнуле двије особе, али да није боље видио јер се инстинктивно сагнуо поред десних врата и рукама заштитио главу. Рекао је да не зна шта би могао бити мотив напада.

Роберт Клајндинст је извршни директор НЛБ Монтенегробанке Подгорица од 2. јула 2012. Он је првенствено задужен и одговоран за Дирекцију финансијског управљања, Дирекцију подршке пословању и Сектор управљања са ризицима.