latinica  ћирилица
01/11/2014 |  13:25 | Аутор: Блиц

Мажић повријеђен, дерби суди Ненад Ђокић

Најбољи српски фудбалски судија Милорад Мажић због повреде неће моћи да дијели правду у дербију 11. кола Јелен Суперлиге у коме ће се у недјељу од 19 часова у Хумској састати лидери Јелен Суперлиге, Партизан и Војводина, који су изједначени по бодовном учинку.

Према информацијама "Моцарт спорта", Мажић је крајем ове седмице доживио повреде због чега је судијска комисија Фудбалског савеза Србије одлучила да га на поменутом дербију кола одмијени Ненад Ђокић, коме ће помагати Милован Ристић, Далибор Ђурђевић, Дејан Петровић, Александар Васић и Роберт Киш Чепеги.

Ненад Ђокић је ове недјеље био у жижи јавности, јер је Судијска комисија ФСС-а у четвртак на својој редовној сједници анализирала и наступ њега и његових помоћника на мечу Црвена звезда - Доњи Срем, одиграног 25. октобра. Иако Ђокић није поменут у закључним разматрањима, Комисија је евидентирала пропуст другог помоћника, Марка Димитријевића, који је у 45. минуту зауставио напад Доњег Срема (погрешно досудивши офсајд Дарку Спалевићу, послије чега је и неоправдано поништен гол гостију, који су меч изгубили са 1:0).

У овој седмици Ђокић је већ судио Партизану, и то у изненађујућем ремију са ОФК Београдом (1:1), у раније одложеном првенственом мечу који је одигран у сриједу.

На табели Јелен Суперлиге Војводина и Партизан воде са по 25 бодова, а прати из Црвена звезда која има 23 и која се у недјељу изнова састаје са Радом на стадиону Обилића, гдје је од истог ривала у Среду елиминисана у осмини финала Купа Србије.