latinica  ћирилица
01/11/2014 |  14:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Око 100 кривичних пријава због малверзација

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је поднијето око 100 кривичних пријава због малверзација са средствима намијењеним обнови поплављених подручја.

"Мучно ми је да објасним да постоји неко ко је покушао муку народа са поплавом да искористи да добије нешто више. Бјежим од тога и да питам колико је кривичних пријава поднијето, али мислим да их је око 100", рекао је Вучић у Крупњу.

Он је рекао да увијек разговара са људима и да би волио да и лидери локалних самоуправа и мјесних заједница разговарају са људима и да саслушају њихове проблеме.

"Некада су људу у праву, некада нису. Важно је саслушати их. Данас сам овде видио углавном задовољне људе", нагласио је Вучић.

Вучић је обишао је данас Крупањ, како би се увјерио да су радови на санацији штете од поплава при крају, изјавио да ће до зиме, према обећању, бити обновљене и изграђене куће и најавио даљу помоћ мјештанима у гориву, ђубриву, бијелој техници...

Вучић је у разговору са мјештанима примијетио да су издата укупно 304 рјешења о помоћи и да је свих 304 реализовано, јер је исплаћена помоћ у укупној вриједности од око 67,5 милиона динара.

Рекао је да је у току градња 17 кућа, у које ће се уселити 60 људи, а да ће бити подигнуто још десет, чија изградња нешто мало касни, јер се чекало на тендер, како би се све процедуре испоштовале.