latinica  ћирилица
14/11/2014 |  18:17 | Аутор: Агенције

Београд: Рањен Милан Беко, повреде опасне по живот

Бизнисмен Милан Беко рањен је са три хица испред своје куће у београдском насељу Сењак. Беко је у несвјесном стању одвезен у Ургентни центар. Његово стање послије операција је стабилно, али је задобио повреде опасне по живот.

20.20 Милан Беко оперисан је и његово стање је стабилно, али су повреде тешке и опасне по живот, изјавио је вечерас заменик директора Ургентног центра Душан Јовановић.

Јовановић је новинарима испред Ургентног центра рекао да је Беко примљен у Ургентни центар у 17.30 са тешким тјелесним повредама од ватреног оружја и одмах је оперисан.

- Операција је завршена, стање пацијента је стабилно, али наглашавам да су повреде изузетно тешке и опасне по живот, рекао је Јовановић.

Он је навео да ће нове информације о стању Милана Бека новинари добити сутра у 10 сати.

19.45 - У напад на Милана Бека највероватније умијешане двије особе - један извршилац и један помагач, рекао је начелник београдске полиције Веселин Милић.

- У питању је тешко дјело убиство у покушју за које је надлежно Више тужилаштво, а полиција је предузела све мјере и радње да се открију извршилац и помагачи, рекао је он.

19.30 - Операција Милана Бека успешно завршена, незванично сазнаје РТС.

Милан Беко је, како РТС незванично сазнаје, погођен са два хица у стомак, док је улазио у свој аутомобил. Рањеног Бека је у Ургентни центар превезао возач, који је био са њим у време пуцњаве.

Операција Милана Бека је била изузетно тешка, али успешно завршена. Операцији је присуствовао и министар здравља Златибор Лончар.

Испред Ургентног центра окупио се велики број пријатеља и Бекова породица. Како је најављено, ускоро ће се новинарима обратити љекари са званичним информацијама.

Беко је рањен око 17 часова, испред своје куће у Улици Андре Николића у београдском насељу Сењак.

Како јавља извјештач РТС-а, нападач се крио у ниском растињу поред куће. Захваљујући присебности возача, који је возило у којем је био Беко вратио уназад, спријечен је већи напад.

Увиђај је у току, а на мјесто несреће стигао је и начелник београдске полиције Веселин Милић.

Милић је за РТС рекао да се највероватније ради о два извршиоца.

Полиција преузела све мјере на идентификацији, каже Милић и додаје да у циљу истраге не може да изнесе више детаља.

"Колико је београдска полиција упозната, није било никаквих пријетњи ни индиција да ће доћи до оваквог напада, рекао је Милић.

На Бековој кући налазе се сигурносне камере чије снимке прегледа полиција.

На кружном току на Топчидерској звезди полиција зауставља аутомобиле и легитимише возаче. Контролишу се главне саобраћајнице и излази из града.

Биографија Милана Бека

Милан Беко је рођен 1961. у Херцег Новом. Дипломирао је 1997. на Саобраћајном факултету у Београду, али никада није радио у струци.

Прво запослење било му је позиција директора маркетинга у маркетиншкој агенцији Спектра. Убрзо је постао сувласник Спектре заједно са Владимиром Поповићем Бебом. Након тога се окреће трговини и оснива фирму ДиБек.

У политику се укључује посредно кроз маркетиншку кампању ДС-а за изборе 1993. године. Касније постаје близак владајућој структури, па 1997, као нестраначки стручњак, постаје министар за власничку трансформацију у Влади Мирка Марјановића.

Остао је упамћен као аутор Закона о приватизацији који је важио до 2001. и по продаји 49 одсто власништва Телекома грчком ОТЕ-у и италијанском СТЕТ-у.

Двије године касније прелази у Савезну Владу Момира Булатовића. Био је и предсједник УО крагујевачке "Заставе", али је ту функцију напустио послије бомбардовања 1999. године.

Двијехиљадитих година учествовао је директно или посредно у неколико великих приватизација - куповини највећих српских мљекара, "Књаз Милоша", "Луке Београд", као и приватизацији "Вечерњих новости" и "Ц маркета" са Мирославом Мишковићем.

Отац је четворо дјеце.