latinica  ћирилица
15/11/2014 |  07:56 | Аутор: РТС

Ђоковић: Поносан сам на резултате у овој години

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је поносан на постигнуте резултате у овој години и да је пресрећан што ће 2014. завршити на првом мјесту АТП листе.

Српском тенисеру је у Лондону уручен пехар за играча који ће сезону завршити на првом мјесту АТП листе.

Ђоковић се без пораза пласирао у полуфинале Завршног мастерса у Лондону, побједом против Чеха Томаша Бердиха са 6:2, 6:2, што му је и омогућило да заврши годину на првом мјесту.

"Ово је била дуга година. Гледајући историју АТП турнира и колико је играча оставило траг и освајало прво мјесто... Све ме то чини поносним и задовољним због постигнутог", рекао је Ђоковић на церемонији додјељивања пехара.

Ђоковић ће тако трећи пут у каријери годину завршити на првом мјесту АТП листе.

"У приватном животу сам имао изузетну годину, оженио сам се, постао отац и то је најљепша ствар која ми се догодила у животу. Пресрећан сам што сам крунисан за све што сам урадио у 2014. години. Можда ћемо мало прославити овог поподнева, али враћамо се припреми за полуфинале", додао је Ђоковић.

Бриљантним играма Ђоковић је у великом стилу буквално декласирао Марина Чилића, Станисласа Вавринку и Бердиха, пласирао се у полуфинале као победник А групе, али и обезбиједио прво мјесто на свјетској ранг листи на крају године.

"Ово је дефинитивно један од мојих најбољих наступа. Свестан сам да је број један у свету највећи изазов којег тенисер може да има. То је невјероватан осјећај и веома сам срећан", изјавио је Ђоковић послије меча са Чехом.

Он ће се сада фокусирати да постане први послије Ивана Лендла осамдесетих који је освојио три титуле заредом на завршном мастерсу.