latinica  ћирилица
15/11/2014 |  10:38 | Аутор: РТРС

Лондон: Ђоковић - Нишикори, Федерер - Вавринка

Завршни Мастерс тунрир сезоне улази у завршницу, а данас су на распореду мечеви полуфинала.

За наступ у финалу бориће се најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, други рекет планете Швајцарац Роџер Федерер, шампион овогодишњег издања Аустралијан опена Станислас Вавринка те финалиста УС опена Кеи Нишикори.

Новак Ђоковић и Роџер Федерер су на импресиван начин окончали групну фазу такмичења, славили су у сва три меча у својим групама, те заслужено изборили наступ у савршници турнира.

Станисалас Васвринка је полуфинале изборио захваљујући двјема побједама у групној фази (против Марина Чилића и Томаша Бердиха) и једном поразу (од Ђоковића). Нишикори је остварио идентичан скор као Вавринка (славио је против Мареја и Ферера, а поражен од Федерера).

Оваквим расплетом, Ђоковић је као првопласирани у групи А за протвника добио Нишикорија, који је као други завршио наступ у групи Б, док ће се првопласирани из групе Б Роџер Федерер састати са Станисласом Вавринком.

Ђоковић и Нишикори до сада су се сатали четири пута, посљедњи пут у полуфиналу Париза када је Новак славио са 6-2, 6-3, а тренутни скор је два према два у побједама. Јапански тенисер је ове сезоне славио на тунирима у Токију, Куала Лумпуру, Барселони и Мемфису, играо је финале УС опена и тренутно је пети тенисер свијета.

Са друге стране, Федерер и Вавринка су до сада одиграли 16 мечева, а други тенисер свијета води са 14 према два у побједама. Подсјећамо, пред двојицом Швајцараца је и финале Дејвис купа у којима за противнике имају селекцију Француске.

Први полуфинални меч у Лондону одиграће Ђоковић и Нишикори са почетком у 15.00 часова, док ће Федерер и Вавринка на терен изаћи у 21 час.