latinica  ћирилица
15/11/2014 |  10:41 | Аутор: Б92

Кличко и Пулев у рингу за титулу шампиона свијета

Украјински боксер Владимир Кличко од 22.50 часова у Хамбургу брани титулу шампиона свијета у тешкој категорији против Бугарина Кубрата Пулева.
Владимир Кличко и Кубрат Пулев - Фото: Getty Images
Владимир Кличко и Кубрат ПулевФото: Getty Images

Кличко је власник четири појаса – "ИБФ, ИБО, ВБО, ВБА" и Ринг магазина, 16 пута је успjешно бранио трон, док је Пулев непоражен у професионалној каријери.

Украјинац у каријери има учинак од 62 побједе уз три пораза, док је Бугарин остварио скор од 20 побjеда на исто толико мечева.

"Уложио сам много труда, зноја и стрпљења како би стигао до ове тачке. Спреман сам, мотивисанији више него икад. Једва чекам да почне борба. Кубрат Пулев је један од најбољих боксера не рачунајући шампиона. Имао је добре борбе у каријери и доста времена да се спреми за борбу", рекао је Кличко.

Бугарски боксер је пред дуел са млађим од браће Кличко више био расположен за провокације и најавио је узбудљиву борбу.

"Његовом времену је дошао крај, ја сам боксер будућности. Он се не плаши и биће тестиран. Зато што се тако понаша, не добија моје поштовање", истакао је Пулев.

Кличко и Пулев је првобитно требало да се нађу у рингу у септембру, али је Украјинац морао да откаже бодбу због повреде бицепса.

Кличко ће ове вечери покушати 17. узастопни пут да обрани титулу. Бољи учинак од њега имају само Лери Холмс са 20 одбрана и Луис са 25.