latinica  ћирилица
15/11/2014 |  13:27 | Аутор: РТРС

Бијељина: Обиљежена Крсна слава МУП-а Српске

Свечаном академијом, у Бијељини је обиљежена Крсна слава Министарства унутрашњих послова Републике Српске- Свети архангел Михаило.

Предсједник Републике, Милорад Додик, који је присуствовао Академији, честитао је свим запосленима у МУП-у њихов празник и захвалио на свему што су они учинили на јачању безбједности и очувању Републике Српске. 

Крсна слава МУП-а РС

Предсједник Додик је подсјетио да је у ранијем периоду Полиција Српске била предмет покушаја да се реформише и пренесе на ниво БиХ што је, како је рекао, спријечено, а Полиција Републике Српске доказала да је несумњиво једна од најбољих у региону.

"Она не сарађује само са полицијским агенцијама у БиХ већ и са безбједносним структурама у свијету и постиже запажене резултате у борби против криминала, корупције и тероризма", истакао је Додик.

У Културно-умјетничком дијелу програма Академије наступио је композитор и пјевач византијског стила Слободан Тркуља, Српско пјевачко друштво "Србадија" из Бијељине и "Оркестар хармоника" из Угљевика.

ЈОВИЧИЋ: ПОЛИЦИЈА НА ПОНОС РЕПУБЛИКЕ

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић честитао је крсну славу - Аранђеловдан свим припадницима овог министарства, те похвалио њихов рад и оцијенио да су добро опремљени, у складу са европским стандардима.

На свечаној академији у Центру за културу у Бијељини, Јовичић је за допринос стварању Републике Српске изразио захвалност према 782 погинула и нестала припадника полиције Српске у одбрамбено-отаџбинском рату, те похвалио рад 7.000 актуелних припадника Министарства унутрашњих послова Српске.

Он је истакао важност подмлађивања у МУП-у Српске, подсјетивши да је због тога покренута иницијатива за старосну пензију полицајаца под повољнијим условима у односу на садашњи закон.

ВАСИЋ: ПОЛИЦИЈА ДОБРО ОПРЕМЉЕНА

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић оцијенио је је да је опремљеност Полиције Српске у многим аспектима боља у односу на друге полицијске агенције у окружењу.

"Доста добро смо опремљени, иако је наш буџет у односу на број запослених мањи него у кантонима, а да не помињемо Агенцију за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ или Федералну управу полиције... Опрема која је неопходна за борбу против организованог криминала је у много бољем стању у односу на друге, а купљена је нашим средствима", рекао је Васић новинарима у Бијељини, гдје је присуствовао свечаној академији поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова Српске, Светог архангела Михаила.

Он је истакао да је Полиција, захваљујући залагању ресорног министра Српске, предсједника Републике Српске и премијера, успјела да се опреми новим униформама и возним парком.