latinica  ћирилица
15/11/2014 |  14:31 | Аутор: Б92

Адвокат отишао, Ћурчић преузео "орлове"

Прослављени српски фудбалер Дејан Станковић биће селектор Србије, незванично сазнаје Б92, а репрезентацију ће на мечу са Грчком водити Радован Ћурчић.

Чурћић, иначе селектор младе репрезентације Србије, требало би да буде прелазно рјешење, а Станковић би требало да дебитује на клупи Орлова на мечу са Португалом у марту.

Радован Ћурчић

Станковић је први пик Фудбалског савеза Србије и иако није још донесена коначна одлука, из оправданих разлога, пошто касније током дана игра опрошајни меч у дресу Црвене звезде, вјерује се да је то право дугорочно рјешење за Србију.

Станковићу би то требало да буде први посао првог тренера у каријери, а до сада је обављао функцију помоћника у Удинезеу.

Бивши капитен репрезентације Србије у каријери је играо за три клуба – Црвену звезду, Лацио и Интер. Најдужи период провео је у дресунеразура чије боје је бранио од 2004. до 2013. године, а у њему је и завршио играчку каријеру прошле године.

Станковић је за репрезентацију одиграо 103 меча, по чему је рекордер, и 15 пута се уписивао у стрелце.

Холандски тренер Дик Адвокат није више селектор фудбалске репрезентације Србије, која је синоћ у Београду на квалификационој утакмици за Европско првенство поражена од селекције Данске.
Адвокат је са челницима Фудбалског савеза Србије договорио споразумни прекид сарадње, преносе београдски медији.