latinica  ћирилица
15/11/2014 |  16:19 | Аутор: Б92

Тина Мазе најбржа у Левију

Словеначка скијашица Тина Мазе тријумфовала је на првом слалому сезоне у Свјетском купу, одржаном у финском Левију.

Мазе је до побједе дошла укупним временом од 1:55.15 минута, са 34 стотинке предности у односу на Швеђанку Фриду Хансдотер.

Њима двјема се на подијуму придружила Катрин Цетел, која је имала за 52 стотинке лошије вријеме од побједнице.

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић заузела је 53. мјесто у првој вожњи, са четири секунде заостатка у односу на Словенку и није се пласирала у другу рунду.

Освајачица Свјетског купа из претпрошле сезоне била је најбоља послије прве рунде, испред Хансдотерове и још једне Швеђанке Марије Пиетиле-Холмнер, док је Цетелова била пета.

У наставку, Цетелова је засијала, а иако је Пиетиле-Холмнерова изгубила мало времена, Хансдотерова ју је надмашила за 18 стотинки, да би Мазе одскијала рутински за тријумф.

Пиетиле-Холмнерова је на крају морала да се задовољи четвртим мјестом, испред Нине Лесетх из Норвешке, Канађанке Мари-Мишел Гањон и Шарке Страхове из Чешке. Првих десет комплетирале су Мишел Гисин из Швајцарске и аустријске скијашице Никол Хосп и Александра Даум.

Послије двије трке у Свјетском купу, у генералном пласману води Американка Микаела Шифрин са 124 бода, испред Цетелове са 110 и Мазе која има 109.

Свјетски куп у конкуренцији скијашица наставља се велеслаломом у Аспену 29. новембра, а у недјељу је у Левију на програму мушки слалом.