latinica  ћирилица
16/11/2014 |  10:39 | Аутор: Б92

Француска: Камерунски фудбалер пронађен мртав

Камерунски фудбалер Валери Мезаг пронађен је мртав у свом стану у Француској.

Мезаг, који је током каријере између осталог играо и за Портсмут, преминуо је у 30. години под за сада неразјашњеним околностима.

Камерунац је провео једну сезону у Портсмуту на позајмици из Монпељеа, гдjе је поникао, а ове сезоне је играо за члана Пете лиге Француске Спортингу из Тулона.

Мезаг је био дио тима Камеруна који је 2003. године стигао до финала Купа конфедерација, на којем је током полуфинала његов саиграч Марк-Вивијен Фое трагично изгубио живот. Касније током те године, имао је саобраћајну несрећу послије које је три дана провео у коми.

"Са великим жаљењем Спортинг Тулон вас обавјештава да је Валери Мезаг преминуо", објавио је његов клуб.

За сада није познат узрок Мезагове смрти, али је полиција у Тулону објавила да ће аутопсија бити обављена у понедјељак. Ипак, тренутно нема индикација да је његова смрт наступила под сумњивим околностима.

Мезаг је рођен у Марсеју, али је одлучио да преставља родну земљу својих родитеља. Послије саобраћајне несреће је играо за Портсмут и Сошо, али је у посљедњих пет година играо углавном у француским нижим лигама, са изузетком једне сезоне у грчком Панетоликосу.