latinica  ћирилица
16/11/2014 |  14:35 | Аутор: РТРС

Радмановић: Ово је незамислива подвала

"У политици су присутне разне подвале, а ово је подвала какву је врло тешко замислити", прва је рекција члана Предсједништва БиХ Небојше Радмановића на информације о наводном аудио материјалу на коме премијерка Српске Жељка Цвијановић говори о "куповини" посланика.

"Опозиција се одмах закачила за ту причу и показује одакле отприлике могу да иду те подвале. Ствар није тачна, разговарао сам са госпођом Цвијановић, потпуно јој вјерујем. Нема ни говора о нечему таквом", рекао је за РТРС Радмановић.

Додао је и да СНСД у цјелини одбија такву врсту прича."Јасно је да је госпођа Цвијановић високи функционер СНСД и по нашим договорима је кандидат за највише функције. Због тога опет опозиција закувава овакву празну причу. Наравно, оно намеће и једну важну ствар која је важна за контролне органе у БиХ, као и за медије и истраживачко новинарство. Има ли оних који прислушкују, ко су ти који прислушкују, коме они достављају те информације, како се монтирају евентуални пресретнути разговори и коме се пуштају? Тиме се скоро нико не бави", наводи Радмановић и додаје да је то оно у чему се СНСД слаже са опозицијом.

"Ово је случај који треба истражити до краја. Нека контролни органи то истраже, не слажемо се са оним из опозиције који су одједном и тужиоци и судије и полицајци. Они би и хапсили и затварали, али позивамо све органе да испитају овај случај да видимо ко подмеће коме и на какав начин", закључио је Радмановић.