latinica  ћирилица
16/11/2014 |  17:37 | Аутор: Б92

Еклстон: Тимови су апсолутни идиоти

Први човјек Формуле 1 Берни Еклстон рекао је да сумња да ће двоструки бодови за посљедњу трку шампионата остати на снази и наредне сезоне.
Берни Еклстон - Фото: REUTERS
Берни ЕклстонФото: REUTERS

Еклстон је истакао да је желио да двоструко бодовање буде уведено за посљедње три трке, али су тимови, за које је рекао да су "идиоти", одбили такав план.

"Нећу поново предложити двоструко бодовање за посљедње три трке. Пустићу их да то ријеше сами. Не знам како ће бити сљедеће године", истакао је Еклстон.

Пред посљедњу трку сезоне, Велику награду Абу Дабија, возач Мерцедеса Луис Хамилтон има 17 бодова више од тимског колегу Ника Розберга. Уколико Розберг побиједи сљедеће недјеље, Хамилтону је потребно да буде други да би освојио титулу. По старом систему, Британцу би за титулу било довољно шест бодова.

"Мислим да уколико би се десио неки технички проблем то бацило сјенку на шампионат", рекао је први човјек Мерцедеса Тото Волф.

Еклстон је, међутим, оптужио тимове да су показали размишљају краткорочно тиме што су одбили његов систем.

"Двоструко бодовање је глупо за једну трку, али замислите шта би било да су у питању посљедње три трке. То значи да би неко морао да има минимум 150 бодова предности да би сигуран да ће освојити титулу. Тимови то нису прихватили јер су апсолутни идиоти. Само механички размишљају, практично краткорочно", нагласио је Еклстон.