latinica  ћирилица
16/11/2014 |  22:02 | Аутор: СРНА

Бијело Поље: Смјене због инфекције у породилишту

Црногорски министар здравља Миодраг Радуновић наложио је разрјешење дужности два начелника одјељења Опште болнице у Бијелом Пољу и затварање дијела болнице због избијања инфекције у овој здравственој установи усљед које је умрла једна беба.

Радуновић је рекао да је су смијењени начелник Одјељења гинекологије и акушерства Звонко Пулетић и начелник Дјечијег одјељења одсјека за неонатологију Хака Тахировић, као и главна сестра гинеколошког Одјељења, а ова одјељења су тренутно затворена.

"У првим данима седмице очекујем дефинитивни извјештај Здравствено-санитарне инспекције, Хигијенско-епидемиолошке службе Института за јавно здравље и Комисије за болничке инфекције Опште болнице тада ћу заузети став одговорности директора Опште болнице у Бијелом Пољу Томислава Јеремића", истакао је Радуновић.

Он је рекао да ће све гинеколошко-акушерске услуге бити пружане у Општој болници у Беранама, Мојковцу и другим здравственим установама на територији Црне Горе.

Радуновић је раније данас потврдио да је у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици преминула једна од пет беба које су у ову установу хитно пребачене због инфекције коју су, како се сумња, добиле у болници у Бијелом Пољу.