latinica  ћирилица
17/11/2014 |  14:20 | Аутор: Агенције

ЦИК: Почело конституисање законодавних тијела

Централна изборна комисија БиХ констатовала је данас у Сарајеву да је почело формирање законодавних тијела изабраних на октобарским општим изборима.

Предсједник ЦИК-а Стјепан Микић потврдио је да је конститутивна сједница Народне скупштине Републике Српске заказана за 24. новембар и најавио да би тог дана у Бањалуци требало да буду додијељени и сертификати предсједнику и замјеницима предсједника Републике Српске.

Предсједник ЦИК-а додао је да би конститутивна сједница Представничког дома Парламента Федерације БиХ требало да буде одржана највјероватније 2. децембра, а Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ 4. или 9. децембра.

"Конституисањем ових законодавних тијела стекли би се услови за избор делегата у Дом народа Парламента Федерације и Вијеће народа Републике Српске, по процедурама како се то ради", додао је Микић.

Он је подсјетио да потом слиједи избор и 15 делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ – двије трећине из Дома народа Парламента Федерације и једне трећине из Народне скупштине Републике Српске.

Подсјећајући да је за данас заказана конститутивна сједница Скупштине Тузланског кантона, Микић је обавијестио да ће конститутивна сједница скупштине Херцеговачко-неретванског кантона бити одржана 19. новембра, Унско-санског и Зеничко-добојског кантона 20. новембра, а Босанско-подрињског 21. новембра.

Централна изборна комисија обавијештена је да је све спремно и за конститутивну сједницу Скупштине посавског кантона.