latinica  ћирилица
17/11/2014 |  15:10 | Аутор: sportal.rs

Кежман 47. најгори нападач у историји ПЛ

Премијер лига је међу најпрестижнијим фудбалским шамионатима на свијету, ако не и најпрестижнија, па нема фудбалера који не би желио да заигра на Острву.

Нису само врхунски фудбалери стварани на премијерлигашким теренима, него су и долазили на вхунцу славе или да би до ње дошли. Наравно, било је и оних који се нису прославили, који су разочарали, па је тако Дејли мејл направио листу најгорих нападача Премијер лиге.

"Одбројавање" је почело од 50. мјеста, па смо сазнали имена нападача од 41. до 50. Одмах су нам приредили изненађење. На листи је и један српски фудбалер.

Енглези су Матеју Кежмана сврстали међу најгоре нападаче који су играли на теренима Премијер лиге. Некадашњи српски репрезентативац је на 47. мјесту. Испред њега су Клаудио Пизаро (Челзи), Алберт Луке (Њукасл), Агустин Делгадо (Саутемптон), Флорен Синама Понгол (Ливерпул), Винсент Перикард (Портсмут, Стоук), Денис Стракулурси (Евертон), а иза њега Стив Марле (Фулам), Парк Чу (Арсенал) и Нгонг (Ливерпул, Болтон, Свонси) .

"Челзи је био врхунац моје каријере, најбоља ствар која ми се десила. Можда сам могао да постигнем више, да играм са више успјеха на 'Стамфод бриџу', али не жалим", подсјећа Дејли мејл на ријечи некадашњег нападача "плаваца".

Енглези наводе како је Кежман у Лондон стигао са сјајним препорукама, са 105 голова на 122 утакмице у дресу ПСВ-а. Висина трансфера износила је 5,3 милиона фунти, а на 25 мечева постигао је само четири гола у Премијер лиги.

"Била су му потребна четири мјесеца да постигне први гол, а затим још четири за други. Добро је што га је клуб продао Атлетику за исту суму за коју га је довео из Холандије", пише Дејли мејл.