latinica  ћирилица
18/11/2014 |  13:51 | Аутор: СРНА

Братунац: Изгорјела борачка зграда

У пожару који је синоћ избио у борачкој стамбеној згради у Кравици код Братунца изгорјела су четири стана, а преосталих осам станова више није условно за становање.
Борачка стамбена зграда у Братунцу - Фото: СРНА
Борачка стамбена зграда у БратунцуФото: СРНА

Станар ове зграде Миленко Ђокић каже да је пожар избио у 23.00 часа стану болесне Божане Милошевић и да су житељи једва извукли двије старије жене из поткровних станова, које су се почеле гушити димом.

Ђокић каже да ниједан стан више није услован за становање и да породице не знају гдје ће и како наставити живот и провести предстојећу зиму.

Он истиче да је ратни војни инвалид, чији је отац погинуо и да има четворо дјеце, а још двије породице у овој згради имају по троје дјеце и сви су на улици.

Ђокић каже да су дуго чекали братуначке ватрогасце који су дошли и након два часа угасили пожар, након чега је обављен увиђај, те додаје да је на лице мјеста долазио и начелник општине Недељко Млађеновић, али им још нико није понудио неки смјештај.

Новинари су се увјерили да су се дјеца која су становала у овој згради, вратила из школе, али нису могла ући у своје станове, јер су пуни воде и чађи.

Ова зграда са 12 станова изграђена је средствима Владе Републике Српске прије осам година за смјештај породица погинулих бораца и ратне војне инвалиде, које су сада поново остале без крова над главом.