latinica  ћирилица
18/11/2014 |  15:53 | Аутор: СРНА

Петрово: Стамбено збринуте све породице борачких категорија

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Петрову да је пројекат потпуног стамбеног збрињавања борачких категорија становништва један од најхуманијих пројеката који је републичка власт водила послије рата.

Овим пројектом планирано је да се до краја године стамбено збрине 5.606 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, рекао је министар.

Након уручења рјешења и кључева за три стана Види Стојановић и Злати Ристић, супругама погинулих бораца ВРС и Бориславу Пејановићу, оцу погинулог борца ВРС, министар је рекао да је додјелом станова и давањем бесповратне новчане помоћи за шест борачких породица пројекат трајног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца у Петрову завршен.

Ђокић је нагласио да се у Српској тренутно граде још 774 стана, док још 400 породица треба ускоро да добије бесповратну новчану помоћ чиме ће програм стамбеног збрињавања у Српској бити завршен.

"Република Српска ће и у будућности подржавати и помагати породице погинулих бораца, РВИ и демобилисаних бораца, који су на посебан начин обиљежили вријеме иза нас и дали највећи допринос за настанак и трајање Републике Српске", рекао је Ђокић, који је пресијецањем врпце заједно са начелником општине Петрово Озреном Петковићем дао на употребу нове станове.

Изградњу три стана укупне површине од 134 квадратна метра у вриједности од 104.580 КМ финаснирало је Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС, а општина Петрово је обезбиједила пројектну документацију, грађевинско земљиште и инфраструктуру.

Додјелом станова, бесповратним новчаним средствима и пакетима грађевинског материјала, у општини Петрово до данас је стамбено збринуто 30 породица погинулих бораца.

Додјелом станова, стамбено је збринуто 15 ратних војних инвалида, а додјелом бесповратних новчаних средстава њих 11.