latinica  ћирилица
18/11/2014 |  17:00 | Аутор: РТРС

Почела реконструкција Градског стадиона у Бијељини

Терен градског стадиона у Бијељини, на којем утакмице Премијер лиге БиХ играју Радник и Младост из Велике Обарске, годинама је послије јаче кише личио на мочвару.
Градски стадион у Бијељини - Фото: РТРС
Градски стадион у БијељиниФото: РТРС

Ових дана почела је реконструкција, средствима УЕФА-е. Од 2,6 милиона КМ, колико је обезбијеђено за клубове у БиХ , Бијељина је добила 84.000 марака.

У прољећном дијелу фудбалског шампионата, играчи Радника и Младости имаће услове какви су у много развијенијим фудбалским срединама. 

Управа ФК "Радник" кандидовала је пројекат ''Реконструкција главног и помоћних терена'' , за разлику од неких других градова у БиХ и РС који су тражили финансирање изградње рефлектора или трибина.

Већ неколико дана се ради такозвана ''дренажа'' - скида се стари слој травнате подлоге , наноси 40 центиметара шљунка, а потом и нова травната подлога.

Локална управа у Бијељини обезбиједила је додатних 26.000 КМ тако да ће укупан пројекат коштати више од 100.000 КМ. Наредне 2015, у години јубилеја- 70 година од оснивања ФК Радник - Бијељинци ће добити нове услове на овом објекту који је изграђен 1954. године.

Прије осам година приликом првог уласка Радника у Премијер лигу БиХ покривен је дио трибина и постављено 3.000 столица.

Управа ''плавих'' ће, како је најављено, комплетну реконструкцију стадиона завршити изградњом рефлектора и покривањем цијеле трибине.