latinica  ћирилица
19/11/2014 |  11:30 | Аутор: РТРС

Сушић: Требао сам отићи након СП, ЕУРО је био изазов

Сафет Сушић одлучио је не шутјети након што му је Фудбалски савез Босне и Херцеговине дао отказ на клупи репрезентације те је у разговору за "Независне" одлучио подијелити своја размишљања о цијелој ситуацији, преноси Гоал.

Одлука Извршног одбора није га изненадила.

"Нисам био љут јер није било изненађења, могли су све завршити и раније и да прође све без сједнице, беспотребно смо губили вријеме", рекао је Сушић, који тврди да одбијање давања оставке није било због неисплаћивања вишемилионске одштете:

"То нема везе с тим. Нисам хтио дати оставку јер сам вјеровао да можемо се пласирати на Европско првенство. Од шест утакмица, двије су против Андоре су унапријед добијене па и она против Кипра. Три су захтјевна сусрета од тога два домаћа против Израела и Велса. Тешко гостовање је у Белгији, а с неким изненађујућим бодом можемо и до првог мјеста."

Сушић очекује да Савез испоштује своје обвезе.

"Кад бих предао случај Фифи завио бих Савез у црно, но то ми није циљ. Али нема говора да ћу отићи а да се дуг не подмири. Били су јако некоректни према мени, човјек који је одвео репрезентацију први пут на Мундијал заслужује бољи третман. Требали су ме смијенити већ против Кипра, а не да раде фарсу са састанком и правити се да ми дају подршку, нисам наиван."

Сушић је открио због чега жали током четверогодишњег мандата.

"Можда сам требао отићи послије Свјетског првенства, но изазов је био остварити пласман и на Еуропско првенство. Мислио сам да без проблема можемо до прве двије позиције у групи."