latinica  ћирилица
20/11/2014 |  07:10 | Аутор: sportske.net

Пријатељ: "Михаел боље, али тешко ће водити нормалан живот"

Михаел Шумахер је пуштен на кућно лијечење, а о његовом стању нема пуно информација. Међутим, један његов пријатељ појаснио је његову садашњу ситуацију.

Подсјећамо, Михаел Шумахер је послије незгодног пада на скијању задобио повреде опасне по живот.

Љекари су се дуго борили за њега, био је и у вјештачко индукованој коми, али су успјели да га спасу.

По отпуштању, могле су се чути информације да се Шумахер сјајно опоравља, да је у стабилном стању, и да ће моћи да води "нормалан живот".

Ипак, његов пријатељ и колега који је возећи формулу 1989. доживио тежак удес са сличним повредама, открива какав ће највјероватније Шумахеров живот бити.

Филип Штреф је сада квадриплегичар и остатак живота ће провести у инвалидским колицима.

Има проблема са говором и памћењем, послије удеса морао је поново да учи да говори, и никада се није потпуно опоравио.

"Михаел је добро, опоравља се и то је јако позитивно. Ипак, када кажете људима да се неко добро опоравља, мислим да они не перципирају шта то значи. Он је, као и ја, у инвалидским колицима, парализован. Још увијек није повратио моћ говора, има и проблема са памћењем. Вјерујем да ће му се стање још поправити, да ће успјети да поврати, бар дјелимично, моћ говора и да ће успјети да обавља основне радње које сваки човјек подразумијева уз минималну помоћ. Ипак, тешко је очекивати да ће Шумахер икада више водити оно што обични људи сматрају нормалним животом", рекао је Штреф.

Менаџерка Шумахера Сабин Кем рекла је да је Штреф изнио "своје мишљење", као и да није имао контакт са породиcom.