latinica  ћирилица
20/11/2014 |  12:40 | Аутор: РТРС

Четири клуба си могу приуштити Месија

Ових дана појавиле су се гласине како, по многима најбољи фудбалер данашњице, Лионел Меси, размишља о одласку из Барселоне.

Међутим, питање је који би клуб могао да си приушти сјајног Аргентинца, пише Goal.com.

Највећи проблем је високи одштета, 250 милиона евра. Стога, само су четири клуба која би си могла то приуштити. Наравно, Реал Мадрид није међу њима, али не из финансијских разлога.

Прво име које се намеће је Пари Сен Жермен. Француски клуб могао би испунити све захтјеве играча и садашњег клуба. Од доласка Насера ал Келаифија гласине о довођењу Месија у ПСЖ су сталне. Француски клуб је признао да би им била част имати таквог играча у клубу. ПСЖ има новца којим би покрио све захтјеве.

Велики играчи на тржишту су још у Премиер лиги. Први је Маннчестер сити који има новац шеика Мансура Бин Зајед Ал Нахјана, а за спортског директора Тикија Бегиристаина, бившег човјека Барселоне. Не би било чудно да би понуда клуба из Манчестера стигла чим би се Меси појавио на тржишту.

Други клуб из Енглеске је Челзи. Можда се то и не чини тако, али када Роман Абрамович жели довести неког играча у клуб, онда се потруди. Шарм Лондона и великодушност власника понекад се исплате.

Упркос лошој финансијској ситуацији у италијанском фудбалу, један клуб би могао поднијети Месијеве захтјеве. С новом снагом у индонезијском могулу Ерику Тохиру, милански Интер има финансијску моћ ако би се Меси одлучио отићи из Барселоне (с којом има уговор до 2018. када ће имати 31 годину). Повратак Манћинија даје назнаке и за могућа велика улагања у клуб.

Од великих клубова финансијску моћ има и Бајерн, али сумњамо да би се њемачки клуб одлучио за такву инвестицију, чак и да тренер Пеп Гвардиола помогне "спустити" цијену.