latinica  ћирилица
23/11/2014 |  09:26 | Аутор: РТРС

Пуповић због дуговања напустио Левски

Српски кошаркаш Миљан Пуповић напустио редове Левског из Софије због неизмирених обавеза.

Бугарски клуб се налази у тешкој финансијској ситуацији, па српском центру није исплатио нити једну зараду од почетка сарадње, преносе спортске.нет.

''Када сам долазио овог љета, био сам свјестан финансијске кризе у којој се налазио Левски, али сам на наговор сјајног тренера и човјека Титија Папазова стигао да покушамо свим снагама да помогнемо клубу да преброди проблеме и буде равноправан члан АБА лиге, пошто су у тиму били и Американац Хит и неколицина бугарских репрезентативаца'', каже Пуповић.

Српски кошаркаш је у првих осам кола био један од лидера екипе са 10.8 поена и пет скокова у просеку по утакмици. Он истиче да је имао чврсто обећање да ће се ситуација промијенити до децембра, али од тога није било ништа па је одлучио да оде.

''Имам већ неколико опција, поготово из АБА лиге, али ту је мали технички проблем, пошто могу да будем регистрован тек на почетку другог дијела сезона. Тренутно са управом Левског покушавам да пронађем опцију којом би сви били задовољни, како би избјегли суд и арбитражну комисију ФИБА'', закључује Пуповић.

У својој каријери Пуповић је играо за Хемофарм, ФМП Железник, Беобанку, Војводину, Лавове, Лувен, Суперфунд, Черкаси, Букурешт, МЗТ и Черно Море.