latinica  ћирилица
23/11/2014 |  12:19 | Аутор: СРНА

Николић: Емирати желе српско воће и поврће

Предсједник Србије Томислав Николић разговарао је у Абу Дабију са Јусуфом Алијем, власником компаније "Лулу", водећим ланцем хипермакета у Уједињеним Арапским Емиратима, који је заинтересован да у својим објектима продаје и српске прехрамбене прозводе, воће и поврће.

Николић је у разговору са Алијем истакао да традиционално пријатељство Србије и Емирата даје економским односима стабилну и извјесну будућност.

Он је захвалио власнику компаније "Лулу" за заинтересованост за куповину српских прехрамбрених производа и истакао да Србија има дугу традицију производње хране, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

"Наши прехрамбени производи су веома квалитетни и здрави", рекао је Николић, наводећи да српски произвођачи у сарадњи са бројним научним институтима могу обезбиједити храну врхунског квалитета.

Он је рекао да се може размотри и опција да "Лулу" инвестира у производњу хране за коју постоји потражња у њеним продајним ланцима према стандардима које купци траже.

Јусуф Али рекао је да компанија "Лулу" у својим продајним објектима жели да има српске прехрамбене производе, прије свега, воће и поврће.

Николић, који је данас започео дводневну посјету Емиратима, разговарао је и са представницима српске компаније "Енергопројект", која ради на великим инфраструктурним пројектима владе УАЕ.

У разговору са представницима "Енергопројекта", Николић је истакао задовољство због чињенице да та фирма добро послује у овом региону и да, упркос јакој конкуренцији, успјешно реализује бројне пројекте и поштује задате рокове.

Предсједник Србије је истакао да би требало омогућити српским компанијама које се баве грађевином да се укључе у пројекат градње, с обзиром да Србија има изузетно стручне и способне људе за ту област.