latinica  ћирилица
23/11/2014 |  15:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Отказан протест испред амбасаде Турске

Упркос најавама десничарског покрета "1389", данас није било протеста испред Амбасаде Турске у Београду, у Крунској улици, поводом убиства навијача "Црвене Звезде" Марку Ивковићу у Истамбулу.

Протест је требало да буде одржан у подне, тако да су припадници снага безбједности обезбјеђивали државне институције и амбасаде у центру града.

Најприје је било најављено да ће се демонстранти око 12 сати окупити код турске амбасаде, па затим испред "Звездине" Маракане, али се у то вријеме окупило мања група углавном млађих навијача, који су убрзо одустали од организације протеста и разишли се.

Било је и незваничних најава да ће се они окупити код храма Светог Саве на Врачару, па испред зграде Владе Србије и затим код цркве Светог Марка, али нико се није појавио.

Навијач "Црвене Звезде" Марко Ивковић (25) убијен је у петак, 21. новембра, у Истанбулу, уочи кошаркашке утакмице Галатасарај - Црвена звезда.
Синоћ се неколико стотина грађана окупило испед турске амбасаде у Београду у yнак протеста због убиства навијача, али им полиција није дозволила да се приближе згради дипломатског представништва.

Претходно су одали почаст Ивковићу и запалили свијеће у цркви Светог Марка, а испред амбасаде палили су бакље и пјевали "Звездине" пјесме.
Предсједник "Црвене звезде" Небојша Човић синоћ је оптужио турску полицију да сноси одговорност за убиство Ивковића.