latinica  ћирилица
23/11/2014 |  19:22 | Аутор: СРНА

Шукало предлаже коалицију СНСД-а и СДС-а

Странка Напредна Српска /НС/ предлаже формирање широке коалиције у Републици Српској коју би чинили СНСД и СДС, изјавио је предсједник странке Адам Шукало.

Шукало је рекао да НС остаје у коалицији са ДНС-ом.

"Овај политички став подразумијева да двије највеће странке у Републици Српској преузму одговорност, а не да се боре за посланике који су добили мандат у једној партији, па треба да га однесу у другу или да траже од младе политичке странке која постоји годину дана да одлучује у њихово име", рекао је Шукало.

Према његовим ријечима, стабилна коалиција једнака је стабилној Републици Српској, а стабилна Република Српска стабилној БиХ.

"Републику Српску и њене институције не могу стварати нити `прелетачи`, нити купљени посланици, нити влада која ће сутра имати подршку 42 или 43 посланика", сматра Шукало.

Он је додао да је НС имала невјероватне понуде оба политичка блока у Републици Српској, али да је само странка која не мисли о себи, већ о Републици Српској и БиХ, у стању да их одбије.

"Ми нећемо улазити у било какве спекулативне радње и осудићемо било какав покушај да `прелетачи` у Републици Српској одлучују каква ће бити њена и судбина БиХ", рекао је Шукало