latinica  ћирилица
24/11/2014 |  11:50 | Аутор: РТРС

Представљене маскоте ОИ у Рију

Организатори Олимпијских и Параолимпијских игара у Рио де Жанеиру 2016. године открили су изглед маскоте за предстојеће Игре.
Маскоте ОИ у Рију 2016. - Фото: REUTERS
Маскоте ОИ у Рију 2016.Фото: REUTERS

Маскоте представљају флору и фауну Бразила, тачније више животиња и биљака из Бразила, а не неку појединачно, наводи се у саопштењу. Жута је изабрана за Олимпијске игре, а плаво-зелена за Параолимпијске игре.

"Маскоте за Рио 2016. године представљају разноликост наше културе и наших људи. Представљају нашу срећу, наш начин живота. Обје су магична бића са моћима и природно се повезују са млађима, које желимо да укључимо у овај догађај", истакла је Бет Лула, бренд директор Рија 2016.

Маскоте тренутно немају имена, али је организовано гласање, у којем ће сви они који желе моћи да изаберу једно од три понуђена имена. За маскоту Олимпијских игара понуђена су имена Оба, Еба и Тиба Туке, а за Параолимпијске игре Есквиндим, Виницијус и Том. Гласање је могуће до 14. децембра на званичном сајту Игара.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа 2016. године, док ће Параолимпијске игре трајати од 7. до 18. септембра.