latinica  ћирилица
24/11/2014 |  17:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Вујошевић: Идемо у Турску пријатељски

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да његов тим растерећено путује у Турску на меч Еврокупа против Банвита у жељи да се спортски надмеће и шири пријатељство између двије земље.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Црно-бијели ће гостовати у Турској, у граду Бандирма, који је око 300 километара удаљен од Истанбула, само четири дана након убиства навијача Црвене звезде Марка Ивковића уочи утакмице са Галатасарајем у Евролиги.

"Свакоме је циљ да се такве ствари више не дешавају, али увијек постоје двије стране. Имали смо случај убиства Бриса Татона у Београду и можда би требало поћи од себе и ријешити проблеме у својим редовима. Путујемо растерећени са добрим намјерама и нећемо никог изазивати. Желимо да се спортски надмећемо и ширимо пријатељство, а не девијантно понашање", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали Пионир.

Вујошевић је поновио да му је жао због убиства Звездиног навијача.

"Жао ми је због смрти младог човјека. Породица је дечка испратила здравог, а вратили га у сандуку и то је нешто преко чега не може лако да се пређе. Надам се да овај догађај може да послужи као почетак мултипликовања борбе против хулигана на стадионима, али ако су реакције превише емотивне, за унутрашњу употребу и изазивање националнизма и реваншима, то онда није добро", навео је Вујошевић.

Он није желио да говори о могућем повратку Саше Павловића, иако је крилни играч требало да се изјасни до јучерашњег дана.

Вујошевић је рекао да је Банвит апослутни фаворит против црно-бијелих.

"Идемо да дамо максимум, полако подижемо форму, иако имамо лоших тачака које морамо да поправимо. Надам се да ћемо одиграти добру утакмицу, али ништа не обећавамо. Турски тим је апсолутни фаворит и надам се да ће моји играчи бити растерећени. Банвит има добар индивидуални квалитет, који је увећан тимском игром што су показали у Београду када су имали добро суђење", закључио је Вујошевић.

Утакмица 7. кола Е групе Еврокупа између Банвита и Партизана игра се у уторак од 18 сати.