latinica  ћирилица
24/11/2014 |  17:33 | Аутор: Б92

Марсеј по угледу на ПСЖ добија новог власника?

Чини се како су француски фудбалски клубови све привлачнији милијардерима из арапских земаља, па тако Л'Екип преноси да ће саудијски принц Алвалед бин Талал Алсауд купити Олимпик из Марсеја.

Париски лист пише да ће Бин Талал, 30. најбогатији човјек свијета "тежак" 20,4 милијарде долара, платити око 100-150 милиона евра за трофејни француски клуб.

Пари Сен Жермен би тако опет имао јаку и прије свега богату конкуренцију, након што је Монако испао из трке због развода његовог власника Димитрија Риболовљева.

Продаја Марсеја зависи од жеље већинске власнице Маргарите Луј-Драјфус, а Л'Екип пише да је посљедњих мјесеци веома близу те одлуке.

"Данас нема кандидата са кредибилитетом који може да се обавеже. Нећемо дати клуб некоме ко не може да испуни обећања. То би било фатално, ја много волим Олимпик Марсеј, не желим да ризикујем", рекла је недавно Луј-Драјфусова.

Према Л'Екипу, саудијски принц, власник луксузног париског хотела Џорџ В, заинтересован је да уједно купи и стадион "Велодром", који је у власништву града Марсеја.

Олимпик је девет пута био шампион Француске (последњи пут 2010), а 1993. је освојио Лигу шампиона.

Марсеј игра сјајно ове године, забиљежио је десет побједа у првих 14 кола (два пораза у посљедња четири), па је лидер Лиге 1 са бодом предности испред Пари Сен Жермена.