latinica  ћирилица
25/11/2014 |  09:10 | Аутор: sportal.rs

Просинечки преузео репрезентацију Азербејџана

Причало се, причало, а сада је прича добила потврду: Роберт Просинечки је биће селектор Азербајџана, преносе медији у Хрватској, који наводе и то да је бивши играч и тренер Црвен звезде стигао у Баку, смјестио се у хотел и започео "скенирање" стања у тамошњем фудбалу.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Просинечки је у понедјељак уживо гледао меч Хазара из Ленкарана и Нефчија, који се играо у тамошњој престоници.

Хрватски тренер био је на састанку са челним људима азербајџанског фудбала још крајем октобра и још тада је постао први кандидат да на клупи Азера замени Бертија Фогста.

Међутим, како је време одмицало, чинило се да је Просинечки све даље од селекторске функције. Помињао се и као могући селектор Босне и Херцеговине, али су све те спекулације престале у понедјељак увече када је стигла вијест да је Просинечки све договорио са челницима азербајџанског савеза.

Просинечком ће то бити први селекторски посао, иако има довољно искуства радећи у стручном штабу репрезентације Хрватске од 2006. до 2010. године.

С обзиром на то да се Хрватска и Азербејџан налазе у истој квалификационој групи за Европско првенство у Француској, наредне године Роби ће покушати да надмудри свог колегу на клупи "ватрених" Нику Ковача. Хрватска је у првој утакмиви у Осијеку, резултатом 6:0 савладала Азербејџан.