latinica  ћирилица
25/11/2014 |  12:21 | Аутор: РТРС

Евролига: Саучешће породици, минут ћутања на Еврокупу

Евролига је заједно са кошаркашким клубовима Црвена звезда и Галатасарај издала саопштење поводом трагичног убиства Марка Ивковића пред дуел ових екипа у Истанбулу.

У сједишту Евролиге у Барселони у понедјељак је одржан заједнички састанак коме су присуствовали Ђорди Бертомеу, предсједник и генерални менаџер Евролиге, Давор Ристовић, директор Црвене звезде Телеком и Мурат Озиер, представник Галатасараја. Након састанка, објављено је саопштење које преносимо у цјелости:

"Прво, најоштрије осуђујемо инциденте који су се догодили прошлог петка, 21. новембра у Истанбулу пред утакмицу Галатасараја и Црвене звезде, и исказујемо наш најдубљи презир према онима који су починили насилни акт којим је, нажалост, окончан живот Марка Ивковића.

Друго, преносимо наше наљдубље саучешће и подршку Марковој породици и пријатељима. Цијела породица Евролиге је са њима. Директор такмичења Евролиге господин Дијего Гијен у понедјељак је присуствовао сахрани као представник Лиге и свих њених клубова.

Треће, шаљемо поруку мира нашим навијачима и тражимо њихову помоћ у намјери да се овакви инциденти више никад не понове. Оба клуба посвећена су предузимању свих неопходних мјера које ће допринијети развоју мирне и спортске атмосфере у и испред обе арене два клуба у будућности.

Основни интерес Евролиге и клубова је да ициденти који су се догодили буду потпуно истражени и да буду предузете све неопоходне мјере како се никад више не би поновили. Оба клуба и Лига сарађују са полицијом како би се то постигло.

Евролига ће одати почаст Марку Ивковићу минутом ћутања у знак сјећања на њега,  пред почетак свих утакмица у Евролиги и Еврокупу ове недјеље", наводи се у саопштењу.