latinica  ћирилица
25/11/2014 |  18:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Москва: Настојања Украјине да се придруже НАТО-у дестабилизују регион

Настојања Украјине да се придружи НАТО водиће само даљем погоршању ситуације у тој земљи, као и јачању регионалних напетости, изјавио је данас замјеник министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков и поручио да је та идеја посљедица илузија.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

"Увјерен сам да ће оно што је најавило украјинско руководство само водити даљем погоршању ситуације у Украјини. То неће осигурати безбједност у Украјини и неће побољшати живот украјинског народа", рекао је Рјабков, а пренио ТАС С.

Коментаришући најаву украјинског предсједника Петра Порошенка, да би његова земља могла да одржи референдум о чланству у НАТО, Рјабков је казао да је то "посљедица илузија".

"Ово је посљедица илузија, у којима украјински лидери и многи људи на Западу живе, илузија да је све ово западна геополитичка игра и да људски животи нису ништа", истакао је Рјабков.

"Жалим што су ови лидери занесени таквим илузијама", додао је он.

Порошенко је јуче послије сусрета са литванском предсједницом Далијом Грибаускајте рекао да ће одлуку о ступању Украјине у НАТО донијети украјински народ на референдуму, која је искључиво у надлежности грађана.