latinica  ћирилица
13/12/2014 |  14:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Нереди у Цириху, хулигани палили аутомобиле

На десетине маскираних хулигана сукобило се са полицијом у уобичајно мирном центру Цириха, палећи аутомобиле, дрвеће и канте за смеће, саопштила је швајцарска полиција.

Полиција је употријебила гумене метке, сузавац и водени топ како би растјерала групу од око 200 људи, од којих су многи, с маскама на лицу, били наоружани металним шипкама и бацали каменице и пројектиле на полицајце, пренио је АФП.

У нередима касно синоћ, иза којих, према тврдњама полиције стоји радикална љевица, причињена је материјална штета која се процјењује на неколико стотина хиљада евра.

Група хулигана, која се окупила око 22 сата, бацала је каменице на полицајце, запалила једно полицијско возило и украла полицијску опрему, прије доласка појачања, наводи се у саопштењу локалне полиције.

Немири у Цириху (Фото: Bild: Newspictures)

Хулигани су палили дрвеће, аутомобиле и канте за смеће, и разбили излоге радњи као и прозор једног препуног ресторана, а престрашени гости побјегли су у подрум и задњи дио тог објекта.
Полиција је успјела до поноћи да успостави ред.

Четворица мушкараца - два Швајцарца, као и држављани Велике Британије и Лихтенштајна - ухапшени су под сумњом да су учествовали у нередима.
Цирих, највећи град у Швајцарској, један је од главних финансијских центара у коме су смјештени бројни банкарски гиганти и један је од најбогатијих европских градова.