latinica  ћирилица
14/12/2014 |  21:38 | Аутор: РТРС

Пепе постао симбол фер - плеја

Када се поведе прича о најгрубљим активним фудбалерима свијета, један од играча који многима први "падне напамет" је штопер Реала, Пепе.

Од када је 2007. године прешао из Порта у Реал, за скоро 30 милиона евра, Пепе је изградио каријеру једног од најгрубљих фудблаера на свијету, једном је чак ишутирао играча Хетафеа док је овај немоћно лежао на земљи, а посебно је "инспирисан" био у дербијима са Барселоном, пише портал Мондо.

За вријеме док је на клупи Реала сједио Жозе Мурињо, дербији са Каталонцима су се завршавали или проведом неког фудбалера Барселоне од стране Пепеа или његовим искључењем.

Међутим, ствари су се драстично промијениле доласком Карла Анћелотија на клупу "краљевског клуба".

Послије 70 жутих и шест црвених картона, колико је добио од када је стигао на "Сантијаго Бернабеу", очекивало се да ће 31-годишњи Пепе и ове сезоне бити један од најгрубљих играча Примере. Ипак, Реал је постао водећи тим на фер-плеј листи, што је такође Анћелотијева заслуга, а Пепе најчистији стартни штопер Ла Лиге!

Пепе ове сезоне још није добио ниједан жути картон у Примери, а одиграо је 12 утакмица, током којих је два пута асистирао и једном дао гол. Само једну опомену добио је у Лиги шампиона, у шпанском првенству је и даље потпуно "чист". Португалац је једини од 40 стартних штопера у Ла Лиги који још није добио жути картон!

Статистичари су зрачунали су да је Пепе начинио само пет фаулова ове сезоне, чак 20 мање од свог колеге у одбрани, Серхија Рамоса! Рамос је, у међувремену, чак пет пута добијао јавну опомену.