latinica  ћирилица
17/12/2014 |  10:21 | Аутор: СРНА

Ухапшен Хамдија Липовача

Припадници Федералне управе полиције ухапсили су премијера Унско-санског кантона Хамдију Липовачу.

Липовача је ухапшен у породичној кући у Миџића махали у Бихаћу. Федерални медији јављају да полиција, по налогу Кантоналног тужилаштва Бихаћ, претреса више локација на подручју тог града.

Након хапшења, Липовачу су припадници полиције одвезли у зграду кантоналне Владе, одакле је, како медији незванично сазнају, изузета и одређена документација, као и, наводно, одређена количина рачунарске опреме.

Истражиоци Федералне управе полиције раније су утврдили да постоје основе сумње да је Липовача у вријеме док је обављао дужност начелника Општине Бихаћ и то 2007. године прекорачио границе службеног положаја тако што је, супротно Закону о јавним набавкама БиХ, потписао Анекс основног уговора, као и Уговор о извођењу додатних радова на одређеним грађевинским објектима у Бихаћу у износу од 1.292.000 КМ.

Недавно је у оквиру ове истраге против Хамдије Липоваче, на објекту Спортско-рекреационог објекта СТЕНС у Бихаћу, проведено вјештачење.

Иначе, у вријеме кад је поднесена, ово није била прва пријава против Хамдије Липоваче. У априлу 2013. објављено је да ФУП проводи истрагу у вези са случајем Градски трг, приватизацијом Уна-банке и другим, такође из времена кад је био начелник Општине Бихаћ.

Ухапшен и власник фирме "Агра" Ален Глухаковић

У Бихаћу је данас ухапшен и Ален Глухалић, власник грађевинске фирме "Агра" која је добила посао на изградњи Спортског центра СТЕНС у Бихаћу.
Федерални истражиоци су открили криминалне радње везано за изградњу СТЕНС-а, због чега су два пута радили додатна вјештачења, пренијели су федерални медији.