latinica  ћирилица
17/12/2014 |  10:47 | Аутор: Агенције

Београд: Настављен Самит Кине и 16 европских земаља

Трећи самит Кине и земаља Централне и Источне Европе настављен је данас у Београду састанком премијера Србије, Кине, Мађарске и Македоније
Самит у Београду - Фото: РТРС
Самит у БеоградуФото: РТРС

Премијери Александар Вучић, Ли Кећијанг, Виктор Орбан и Никола Груевски разговарају о изградњи пруге Београд - Будимпешта, а затим би требало да услиједи потписивање споразума о реализацији тог пројекта.

Другог дана самита биће одржан низ билатералних и мултилатералних сусрета домаћина и гостију.

Вучић ће у Палати Србија имати билатерални састанак с премијером Мађарске Виктором Орбаном, а потом и одвојене билатералне састанке с премијером Македоније Николом Груевским и премијером Албаније Едијем Рамом.

Кинески премијер Ли Кећијанг наставиће одвојене билатералне сусрете у хотелу "Хајат", а у поподневним часовима започеће и званичну билатералну посјету Београду.

Кећијангу ће бити приређен свечани дочек у Палати "Србија" гдје ће га поздравити премијер Србије Александар Вучић, а потом ће бити одржан билатерални састанак.

Како је најављено, послије састанка биће организовано потписивање билатералних споразума.

Премијер Кине Ли Кећијанг истакао је јуче на крају првог дана Самита да је Кина спремна да повећа инвестиције у земље Централне и Источне Европе и напоменуо да је сарадња Кине са овим земљама дио сарадње Пекинга с Европском унијом.