latinica  ћирилица
17/12/2014 |  12:17 | Аутор: РТРС

Премијер лига ће добити "нови" Манчестер сити?

Емираћани су купили Манчестар сити, а владарска породица Катара послије Пари Сен Жермена жели клуб и у Премијер лиги.

Поново, као и у септембру, желе да преговарају о куповини Тотенхема, а чини се да ће Американац Џо Луис тешко моћи да одбије понуду, пише портал спортске.нет.

Наиме, Катар који сматра да је вријеме да на глобалном нивоу и преко ПЛ почне промоцију Мундијала 2022. планира да понуди власнику клуба са "Вајт харт Лејна" понуди милијарду фунти за клуб.

Тешко да ће Луис одољети, тим прије што се клуб за разлику од септембра није огласио, односно демантовао наводе "Сана".

Неки од клубова ПЛ ће завршити у рукама Арапа, прије или касније, јер финансијски моћни Катар је свјестан да у овом тренутку нема боље глобалне рекламе од власништва над клубовима Премијер лиге.

Они јасно желе највећи плијен, а Тотенхем се од клубова из горње половине некако чини најатрактивнији, јер су они већи већ у рукама крупног капитала који није заинтересован за продају.

Додуше, одмах ће се јавити и они који сматрају да би навијачи који себе зову "Јеврејима" тешко поднијели да заврше као плијен арапског новца, али то су урбане легенде, тим прије што сигурно да су се те подјеле у Енглеској и Лондону изгубиле.

За ПЛ оваква куповина и претпостављена улагања у тим, уколико дође до продаје би свакако значила новог великог трансфер играча, односно клуб који ће моћи да парира Ситију, Челзију и Јунајтеду када је куповина најбољих фудбалера у питању.

То ће додатно заоштрити ствари, односно појачати конкуренцију, а на добитку ће бити наравно лига због своје атрактивности.