latinica  ћирилица
17/12/2014 |  14:35 | Аутор: Агенције

Нови командант Еуфора Јохан Луиф

Генерал-мајор Дитер Хајдекер завршио је данас свој двогодишњи мандат команданта Еуфора, а команду је преузео генерал-мајор Јохан Луиф.
ЕУФОР - Фото: илустрација
ЕУФОРФото: илустрација

Оперативни командант Еуфора генерал Адриан Бредшо повјерио је команду над Еуфором генерал-мајору Јохану Луифу на свечаности која се данас одржала у бази Бутмир, саопштено је из Еуфора.

Генерал Луиф долази у Еуфор из Аустрије, гдје је вршио дужност команданта Војне области Бургенланд. Прије тога био је замјеник команданта Међународних снага на Косову 2011/12. године.

У обраћању генерал Луиф је изјавио да ће Еуфор наставити да пружа помоћ Оружаним снагама БиХ у области оспособљавања и обуке, али и задржати способност за пружање подршке локалним властима на одржавању безбједног и стабилног окружења.

Луиф је изјавио да он види мисију Еуфора као важан допринос процесу пружања помоћи свим људима у БиХ да би могли живјети заједно у стабилној, одрживој, мирној и мултиетничкој земљи.

Домаћин ове свечаности био је генерал Бредшо, а присуствовале су му многе високе званице из БиХ, међу којима је и министар одбране Зекеријах Осмић, као и представници Европске уније.