latinica  ћирилица
18/12/2014 |  16:03 | Аутор: СРНА

Операција "Јелка 2014" -контрола путних исправа

У Србији, БиХ, Црној Гори, Македонији и Албанији од 10. до 17. децембра реализована је координисана међународна полицијска операција "Јелка 2014", чији је циљ био појачана контрола путних исправа на граничним прелазима на другој линији провјера.

Из Граничне полиције БиХ наводе да је размјена добрих пракси и искустава и изградња међусобног повјерења и сарадње полицијских тијела свих земаља Балкана значајан циљ ове операције, која је реализована на по пет међународних граничних прелаза под покровитељством ДЦАФ програма граничне безбједности.

"Ова међународна операција још једном је потврдила да су полицијске агенције земаља западног Балкана способне и спремне да сарађују и предузимају конкретне оперативне резултате", наводи се у саопштењу.

Носилац активности операције "Јелка 2014" у БиХ била је Гранична полиција, а полицијски службеници су заједно са колегама из осталих земаља проводили на међународним граничним прелазима Изачић, Бијача, Каракај, Орашје и Градишка.

У оквиру операције "Јелка 2014" полицијски службеници Граничне полиције БиХ извршили су контролу 2.421 путног документа на другој линији провјера.