latinica  ћирилица
18/12/2014 |  16:38 | Аутор: СРНА

СДА бира кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ

У централи СДА у Сарајеву почела је сједница Предсједништва странке, након које би требало да буде саопштено име кандидата СДА за позицију предсједавајућег Савјета министара БиХ.
Денис Звиздић и Адил Османовић - Фото: РТРС
Денис Звиздић и Адил ОсмановићФото: РТРС

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић у изјави новинарима подсјетио је да је данас с представницима Демократског фронта договорио да се сачини документ који ће бити понуђен ХДЗ-у БиХ, а односиће се на принципе успостављања оперативне власти, пођелу позиција и на критеријуме избора кадрова.

Тај документ ће се односити и на мораторијум у именовањима, а потрајаће до успостављања нове структуре власт и само би посебним одлукама влада на различитима нивоима, у специфичним ситуацијама, могло доћи до именовања.

На питање да ли постоји сукоб у СДА око именовања кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ, Изетбеговић је рекао да је то прејака ријеч, те да постоји нешто што би он назвао ривалством, јер СДА има низ квалитетних кадрова.

Изетбеговић очекује да ће Предсједништво СДА имати више приједлога за кандидата за предсједавајућег Савјета министара, наводећи да он лично подржава Дениса Звиздића.

Потпредсједник СДА Шефик Џаферовић је, такође, изразио своју недвосмислену подршку Звиздићу за кандидовање на позицију предсједавајућег Савјета министара, наводећи да је ријеч о квалитетном кандидату, те да очекује да ће у демократском духу бити донесена одлука.

Потпредсједник странке Садик Ахметовић рекао је да ће предложити Адила Османовићеа за позицију предсједавајућег Савјета министара, наводећи да сваки други приједлог, по његовом мишљењу, доприноси континуирању проблема у СДА.

"Не мислим да Звиздић није добар, нити желим било шта лоше говорити о њему, али је мој лични став да у Предсједништву СДА има кадрова који су капацитет да буду предсједавајући Савјета министара и предсједник Владе ФБиХ", додао је Ахметовић.