latinica  ћирилица
19/12/2014 |  13:32 | Аутор: РТРС

Љубојевић: Сушићева тужба није стигла у савез

Потпредсједник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Дарко Љубојевић казао је да у Савез није стигла тужба бившег селектора Сафета Сушића који је наводно најавио да ће тражити преостале плате, на које, по личном мишљењу има право.

"Колико знам тужба није стигла у Савез, тако да не могу коментарисати поједине наводе и све је то рекла-казала. Уколико тужба којим случајем стигне у Савез, онда ћемо се огласити, до тада ништа", изјавио је Љубојевић за Глас Српске.

Подсјећамо, прије тридесетак дана руководство ФС БиХ раскинуло је уговор са Сушићем због лоших резултата на почетку квалификација за Европско првенство. Он је имао уговор са Савезом до краја јуна 2016. године и наводно ће тражити да му буду исплаћена све потраживања за преостали период који не буде водио екипу.

"У уговору јасно пише да Савез нема обавеза према селектору након раскидања уговора и тако тврди наш правни тим. Можда Сушић има неко своје тумачење уговора, али о томе не желим да причам", додао је Љубојевић.

Сушић на име уговора тражи од Савеза 500.000 евра, а из ФС БиХ били су спремни да му плате 150.000 евра на име обештећења.