latinica  ћирилица
20/12/2014 |  12:26 | Аутор: РТРС

Брчко: Отворен рукометни турнир европских нада (ВИДЕО)

У Брчком је синоћ отворен 12. рукометни турнир европских нада, који се боре за Трофеј града.

На турниру учествује 14 клубова са по три старосне селекције из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Данске и Грчке.

Кроз рукометни турнир европских нада, који се боре за Трофеј града Брчко, организатор турнира рукометни клуб Локомотива уз помоћ града, жели да Брчко постане и град рукомета, као што је до сада био препознатљив по одобојци.

"То је у сваком случају добра порука и за Брчко дистиркт и за Босну и Херцеговину, јер спорт може ширити само позитивне поруке, само позитивну енергију а то ће у сваком слчају потакнути и афирмирање, спорта глобално а наравно и рукомета", рекао градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић.

"Циљ рукометном клубу Локомотива је да овај турнир прерасте у један од најачих турнира на простору бивше Југославије, па и шире. Тренутно ми то и јесмо", казао је рукометаш Локомотиве из Брчког Горан Васић.

Најбољу оцјену трунира и очекивања дали су они учесници, који се већ шест година за редом враћају на турнир.

"Овај турнир, чини ми се, будући да је тек први дан, ће направити још један искорак, према и квалитету и квантитету и мислим да је ово један од бољих турунира у регији за ове млађе старосне групе", рекао је тренер рукометног клуба Загреб Лука Панза.

Дванаесто издање рукометног турнира европских нада, који се боре за Трофеј града Брчко, траје три дана. На њему такмичи 14 клубова из шест евроспких земаља у узрастима 1998, 2000.и 2002. годишта.