latinica  ћирилица
21/12/2014 |  10:27 | Аутор: sportske.net

Миличић одговорио на критике хрватских медија

Бивши српски кошаркаш, а однедавно кик боксер, узвратио је критичарима из Хрватске, који су његов деби у кик боксу посматрали кроз политичку призму.

Подсјетимо, један од најчитанијих хрватских медија, загребачки "Јутарњи лист", бавио се Миличићевим тетоважама, његовом политичком опредјељеношћу, уз констатацију да је његов наступ у четвртак у "Спенсу" показатељ како му је "каријера кренула низбрдо" и како је "лош боксер".

Дарко Миличић се, међутим, не осврће много на критике из сусједства, али је у изјави "Новостима" ипак нешто и прокоментарисао на ту тему.

Он сматра да га критикују "лицемјери", па поводом политичких прозивки из Хрватске поручује да свој народ воли, а да друге поштује, подсјећајући притом и на чињеницу да је током кошаркашке каријере играо заједно и са хрватским репрезентативцем Зораном Планинићем, са којим се одлично слагао.

"Не завирујем у туђе двориште, већ се трудим да ако могу и помогнем у чишћењу свог. Могу свакога да погледам у очи, без обзира које је нације, или вјере. Али са лицемјерима, који су код куће 'велики Хрвати', а кад дођу овде све ублажавају, па чак и знају да запјевају наше слободарске пјесме, немате шта да причате. Буди оно што јеси", поручио је, између осталог, Дарко Миличић.

Подсјетимо, он је у четвртак дебитовао борбом против Радована Радојчина, али је због Миличићеве посјекотине на нози, борба прекинута послије само једне рунде и побједа је припала његовом ривалу.

Ипак, Миличић није разочаран, већ је после меча оптимистички поручио: "Не може мени нико ништа".