latinica  ћирилица
21/12/2014 |  11:44 | Аутор: sportal.rs

Анонимни играч Звезде се поново огласио

Писма анонимног играча Звезде, у којима се жестоко обрушио на вршиоца дужности генералног секретара клуба Звездана Терзића, изазвала су велику пажњу јавности претходних недјеља.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

Клуб се већ огласио тим поводом тако што је најавио раскид сардње са "анонимним", иако ниједног тренутка није прецизирао о ком играчу се ради.

Кроз акростих у прва два оглашавања могао се препознати аутор истих: НИКОЛА ЏОНИ, што многе наводи на помисао да је у питању бивши капитен Никола Мијаиловић.

Треће писмо, у коме је кроз акростих провучена ријеч ИСТИНА, стигло је на редакцијски мејл спортала и њега преносимо у цјелости.

Поштовани навијачи, храбри новинари и уредници,

Иста мета, исто остојање... Постављам питања али одговора нема. Да ли је тешко да "газда" одговори на моја питања и да видимо ко је ко и шта је шта? Звездан се у медијима "вади" да је Звезда велики клуб и да није лијепо да се "износи прљав веш", а у исто вријеме играчку легенду клуба Драгана Џајића назива "својим кишобраном" и поставља га на мјесто почасног предсједника нашег клуба. Нека објасни Звездан колико је било пара "у понуди", када је Џајићу предлагао "почасно мјесто"?

Само моји најближи пријатељи знају колико сам проблема имао да медијима доставим "ПИСМО 2"... Једноставно, Звезданови хакери били су спремни за моју нову дозу истине, тако да са мог "gmail" налога мејл није ишао тамо гдје је требао, већ само је неколико редакција добило "писмо", а осталим дугујем велико извињење. Схватио сам да међу "седмом силом" има још храбрих и честитих људи, којима је стало до српског фудбала. Неким другима је само стало до Звездана и свог новчаника...

Тужно ми је било да читам правдање Светозара Мијаиловића (Звекијева марионета) у којем као папагај понавља Звезданове ријечи и негира да му је Звезда опростила дуг од 300.000 динара. Ко није евиндентирао уплату? Гдје су отишле те паре? Можда на Звезданово воће, карту у бизнис класи или лондонски хотел "Риц", гдје је дан 350 евра? У првом писму сам Тозу наградио са пар комплимената као великог Звездаша, али послије његовог одговора, видим да се воли црвено бијели грб до задњег динара... Волио бих да га на Скупштини неко упита за тренутни играчки кадар клуба. Кладим се да нема појма имена свих играча, позиције у тиму...

Истина је велика да Звездан брзо мијења ставове и да не прича оно што мисли, већ оно што неко други жели да чује. Како Звездан од Карабурме објашњава да је са позиције "газде" ОФК Београда називао Звезду "разбијеном бандом" , а сада тај исти клуб води и са великим амбицијама, али према свом банковном рачуну, док радници на стадиону гладују, са добијених 200 евра у кешу, на црно, послије штрајка.

Надменост, безобзирност и шерифско понашање није било страно за Звездана и у играчким данима. Многима је изблиједило у сјећању да је млађи Терзић ишамарао тадашњег тренера Кривокућу, а да га је у клуб вратио старији Терзић и тада се на Карабурму створила "династија" која је је угушила клуб, репрезентацију, српски фудбал... Сада исти тај "боксер Терзић" обмањује ветеране са причом око промјене имена стадиона. Да ли ће табла "Рајко Митић" на стадиону вратити дугове, смањити камате... Тужно је што се име прве звездине звезде прља ради привидног мира у кући и личног паравана.

Анђус? Дон Кихот српског фудбала? Човек промјена? Сада је доказано да Дејан није од "правог материјала". У данима када је српска медијска сцена горјела због писама и истине "двадесетогодишњи пријатељ српских политичара" је одложио емисију и најавио да му је наредни гост Звездан Терзић. Можда, да "газда" спреми одбрану или да падну неки договори... Једина нада ми је да ме БАРД брани...

П.С. Знам да ће ме "ометлати" из тима, али то неће промијенити моје ставове, нити ће утицати на мој живот. Звездане, много је лијепо кад ујутру устанеш чистог образа...

П.С.2. Нисам истицао љубав према Звезди, пошто се она у мом случају подразумијева, а неко се само зове Звездан.

Наставиће се... Играч Звезде