latinica  ћирилица
22/12/2014 |  12:20 | Аутор: sportske.net

Гутијерез данас поново на терену

Сјајна вијест од Јонаса Гутијереза стигла је 3. новембра када је саопштио јавности да је успио да побиједи рак и да ће дати све од себе да се врати брзо на терен.

Непуна два мјесеца након тога, он ће то и учинити.

Он ће своју прву утакмицу након 8 мјесеци одиграти за младу екипу Њукасла.

"Веома сам срећан што сам се вратио. Био је ово тежак период за мене. Јако се радујем што сам поново на терену, што поново тренирам с момцима", рекао је Јонас Гутијерез за телевизију Њукасл јунајтеда.

"Када сам добио рак ништа ми није било на уму, размишљао сам само како да побиједим ту утакмицу. Препустио сам се љекарима, радио сам оно што су ми рекли да радим".

Нисам био ни у једном тренутку исфрустриран и упитан зашто се баш мени ово догодило. Једноставно, живот је такав, није лак никоме", рекао је он.

Јонас је у потпуној тишини отишао из Њукасла када је стигла дијагноза да има рак тестиса. Скоро да нико није знао о чему се ради.

Људи су га на улици упитали зашто је дебео, зашто је морао да се ошиша до главе, а он је скромно одговорио шта је у питању. Каже да никада није имао проблема с тим стварима.

Такође, истакао је да је подршка својих саиграча, као и великог броја навијача широм свијета помогла да он преброди ову опаку болест.

"Добијао сам поруке са свих страна. Невјероватну подршку сам имао. Навијачи су ми дали снагу да пребродим ово. Био сам веома срећан када сам добијао поруке од навијача Њукасла, Мајорке, али и од званичника тих екипа", рекао је он.