latinica  ћирилица
22/12/2014 |  14:44 | Аутор: СРНА

Апел Вучићу да затражи процесуирање албанских злочинаца

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији апеловало је на предсједника Владе Србије Александра Вучића да са премијером самопроглашеног Косова Исом Мустафом, током предстојећег састанка у Бриселу, разговара о ослобађању отетих Срба.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

 "Ми не знамо судбину наших најближих чланова породица који су на правди Бога киднаповани од албанских терориста. Зато молимо нашег премијера Александра Вучића да гласно и јасно затражи од представника ЕУ да одобре привођење правди албанских злочинаца", наводи се у саопштењу Удружења.

Из Удружења подсјећају да ниједна Влада Србије од 1998. године, када су почеле прве отмице Срба, до данас ни у једној донесеној Резолуцији о Косову и Метохији није тражила слободу за отете Србе.

У саопштењу се напомиње да су генерали појединих држава, који су игнорисали отмице, сада министри и предсједници, док су српски генерали у Хашком трибуналу.

Удружење је најавило кривичне пријаве против судија Апелационог суда у Београду који су ослободили припадника "Гњиланске групе".

"Породице жртава никада неће заборавити `Жуту кућу` и трговину људским органима у Албанији и захтеваће одговорност за почињене злочине", поручили су из Удружења.