latinica  ћирилица
23/12/2014 |  09:37 | Аутор: Блиц

Убједљиве побједе Шарлота и Голден Стејта

Седам утакмица НБА лиге одиграно је у ноћи између понедјељка и уторка.

Кошаркаши Сан Антонио Спарса изашли су коначно из лоше серије по повратку главних звеијзда пошто су у ноћи између понедјељка и уторка били бољи од Лос Анђелес Клиперса са 125:118, а свашта се могло видјети на дербију Хјустона и Портланда гдје су "ракете" на крају славиле са 110:95. Чикаго је на свом паркету поразио Торонто са 129:120, Голден Стејт је био знантно јачи од Сакрамента 128:108, а Далас је у Тексасу поражен од Атланте са 105:102.

У Сан Антонију се лакше дише по повратку на терен Тима Данкана, Тонија Паркера и Мануа Ђинобилија, а то се примијетило и против Лос Анђелес Клиперса који су укључили свој главни погон, али нису могли у завршници да дефанзивно одговоре на продоре у рекет играча са спољних позиција, те из Тексаса одлазе поражени.

Управо је Паркер предводио "мамузе" до тријумфа над тимом из Калифорније са 26 убачених поена, а главну подршку имао је у Данкану који је дао пет поена мање и заокружио дабл-дабл учинак са 12 скокова.

Код гостију, Крис Пол је одржавао своју екипу у игри скоро имагинарним тројкама и са 25 поена, Блејк Грифин је постигао 22, а Џеј Џеј Редик 21 поен, али то није било довољно да се парира расположеној екипи "Спарса".

И поред великог дуела у Сан Антонију, чини се да је најзанимљивије било у Хјустону где је домаћа екипа направила шоу и поразила Портланд који није могао да рачуна на Ламаркуса Олдриџа.

"Главна брада" "Рокетса", и вероватно НБА лиге, Џејмс Харден показао је још једном шта зна и сакупио 44 поена против "Трејлблејзерса", док је центар Двајт Хауард забележио дабл-дабл са 16 поена и 13 скокова, а и поштено је забавио присутне људе у дворани када се бацио међу публику иако није имао никаквих шанси да дохвати лопту.

У саставу Портланда све на својим леђима носио еј Демијан Лилард са 18 поена, а имао је помоћ само расположеног Си Џеј Калума који је дао поен мање.

Упркос чињеници да кошаркаши Торонта играју све боље и да су већ хит најбоље лиге на свијету, Чикаго је показао да ове године има колектив и да има будног Дерика Роуза.

Роуз је предводио "Булсе2 до тријумфа са 29 поена, али је херој из сенке био Џими Батлер који је убацио 27 поена и скупио 11 скокова, док је на другој страни Кајл Лаури са 34 поена био најсвјетлија тачка "Репторса", иако је у неколико наврата монструозно рампама био заустављан од стране Батлера и Тажа Гибсона.

Жоаким Ноа поново није пропустио прилику да провоцира противника, али је Теренс Рос био више него смирен да погоди тројку и поред "жабљег скока" француског интернационалца.

Стефон Кари уписао је нови дабл-дабл у својој каријери са 12 поена и 11 скокова у побједи Голден Стејта над Сакраментом, али је његов учинак, макар што се тиче кошева, био далеко испод очекивања. Ипак, ту је био Клеј "снајпер" Томпсон који је поново намјестио нишане и са 25 поена био далеко најефикаснији међу "ратницима".

Како Томпсон са спољне линије, тако на другој страни Дамаркус Казинс у рекету, али је центар "краљева" убацио три поена мање, а и није имао велику подршку саиграча, осим Омрија Каспија који је дао 16 поена.

Рејџон Рондо се полако прилагођава новој околини у Даласу, а то је и потврдио дабл-дабл учинком 13 поена и 11 асистенција против Атланте која је ипак на крају славила. Денис Шродер је са 22 поена био најефикаснији међу "Хоксима", док је на другој страни то био Монта Елис са 18 поена, али је плејмејкер Маверикса потрошио невероватан број лопти.

Ваља поменути и добру игру Тајсона Чендлера у саставу Даласа којем је недостајао само један скок да догура до квоте 20, а уз то је дао осам поена, али његове ухваћене лопте биле су олако продаване од Елиса који није имао своју ноћ.

Резултати НБА лиге

Шарлот - Денвер 110:82
Чикаго - Торонто 129:120
Хјустон - Портланд 110:95
Мемфис - Јута 91:97
Далас - Атланта 102:105
Сан Антонио - Лос Анђелес Клиперс 125:118
Голден Стејт - Сакраменто 128:108